Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


20 Νοε 2012

Το «ψευτο-ελληνικό» κράτος


Γράφει ο Κίμων Γεωργακάκης, Πολιτικός Επιστήμων
«Όποιοι λαοί δέχονται την αρπαγή των αγαθών τους καταλήγουν δούλοι των εχθρών τους»
 Δημοσθένης
Αφότου οι Έλληνες αγωνιστές της ελευθερίας έδωσαν την ύστατη μάχη για την απελευθέρωση έπειτα από 400 χρόνια σκλαβιάς, την θέση τους πήραν, παραγκωνίζοντάς τους, πολιτικοί φαναριώτικης λογικής, όντες υποτακτικοί στα διεθνή συμφέροντα της εποχής. Έτσι κατασκευάστηκε ένα δήθεν ελληνικό κράτος στριμωγμένο σε σύνορα και περιβαλλόμενο από εχθρικούς γείτονες.
Από τότε έως και σήμερα το ελληνικό κράτος είναι υποταγμένο στην παγκόσμια διαπλοκή, χωρίς θέληση για υπέρβαση. Μόνο λίγοι πολιτικοί και όχι μόνο, κυρίως από φιλότιμο, έδωσαν ή προσπάθησαν να δώσουν ανάσα στον ελληνικό λαό, με αποτέλεσμα είτε να δολοφονηθούν είτε να απομονωθούν.
Όσον αφορά τον ελληνικό λαό, γνωρίζοντας έστω υποτυπωδώς την καταγωγή του, αντιδρούσε ενστικτωδώς στην υφαρπαγή είτε εδαφών είτε της ίδιας της ελευθερίας του. Έτσι, και ενώ τα όπλα φαίνονταν αδύναμα για να μας υποτάξουν, ακολουθήθηκε καινούρια τακτική.
Οι εικονικές ανάγκες και ο καταναλωτισμός αντικατέστησαν την δίψα για ελευθερία και άρα την γνώση της αλήθειας. Η ιστορία διαστρεβλώθηκε, η γλώσσα υποτιμήθηκε και η πίστη χλευάστηκε, αφού αυτά χαρακτηρίζουν «ανθρώπους οπισθοδρομικούς, συντηρητικούς και φανατισμένους», αναφέρει η σημερινή «προοδευτική» διανόηση, δίνοντας σαν παράδειγμα ακραίες περιπτώσεις «μεγάλο-πατριωτών».
Έτσι φτάσαμε στο σήμερα! Οι πολιτικοί δεν είναι με τον λαό, αφού προτιμούν να κυβερνούν «σκλάβους» αντί για ελεύθερους ανθρώπους, μοιάζοντας με τους γεωργούς που προτιμούν αντί σιτάρι, να θερίζουν από το χωράφι ήρα, όπως έγραφε ο Πλούταρχος. Απλά όλοι ελπίζουμε, αφού οι συγκυρίες το επιτρέπουν, μήπως και κάποιοι αναγκαστούν να βάλουν μπρος την μηχανή του Ελληνισμού, ανακουφίζοντας τους Έλληνες, που τώρα ξυπνούν, αφού διαπιστώνουν σιγά-σιγά, ότι τα αγαθά του καταναλωτισμού ήταν δανεικά και ήρθε η ώρα να τους τα πάρουν πίσω.
Οι βαρβαρότητες των δανειστών και η υπεροψία τους όταν επισκέπτονται την χώρα αποδεικνύουν την πικρή αλήθεια: Ήμασταν και είμαστε ένα «ψευτo-ελληνικό» κράτος. Ειδικά σήμερα που τα ιδανικά μας κείτονται διαστρεβλωμένα, μας βλέπουν σαν ιθαγενείς που τους έλαχε ο ρόλος να μας εκπολιτίσουν και να μας συνετίσουν.
Η μεσαία τάξη, η οποία και κρατούσε όρθια την ελληνική κοινωνία, έχει καταρρακωθεί οικονομικά. Τώρα ήρθε η ώρα για τα διεθνή συμφέροντα να οδηγήσουν την χώρα σε κονσερβοποίηση και διαμελισμό. Ωστόσο, δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους κι αυτό δίνει την ευκαιρία σε όσους εκ των Ελλήνων ιθυνόντων το θελήσουν, να απαντήσουν με την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου.
Δυστυχώς, όμως, η νοοτροπία που θεωρεί ότι η Ελλάδα αποκτά κύρος, μόνο ούσα μονόπλευρα προσκολλημένη σε άξονες, καλά κρατεί. Οι πολιτικοί (καλοπροαίρετοι ή κακοπροαίρετοι) έχουν πιει το «δηλητήριο» των μεντόρων τους. Έτσι το «ψευτo-ελληνικό» κράτος συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του.
Για να μην πολυλογούμε: Αυτό που ζούμε δεν θυμίζει Ελλάδα. Οι Έλληνες το έχουν στο DNA τους να ζουν ελεύθεροι. Γι’ αυτό τους «χάζευαν» οι άλλες φυλές όταν «όργωναν» τις περιοχές, όντες ελεύθεροι έμποροι-ταξιδιώτες, χτίζοντας παντού αποικίες. Αναλογιστείτε πως μας θυμούνται όλοι!
Τώρα που οι μάσκες της παγκόσμιας διαπλοκής πέφτουν, μην χάσετε την ελπίδα και την πίστη ότι η πραγματική Ελλάδα θα ξαναλάμψει. Μην σας τρομάξουν οι ακόμα πιο δύσκολες μέρες που έρχονται.
Ακόμα κι αν δεν προλάβουμε να δούμε εμείς το πραγματικό ελληνικό κράτος, ας αγωνιστούμε να το δουν οι επόμενοι.
Ας βάλουμε στην άκρη το Εγώ μας. Ας γίνουμε ξανά Έλληνες! 
pygmi.gr
http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...