Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


26 Σεπ 2012

Θεωρούν Failed State πλέον την χώρα μας



thumb
Της Μιχαλούς
 Τρία χρόνια βάρβαρης λιτότητας και η  Ελλάδα κινδυνεύει πλέον βρίσκεται στο μονόδρομο του κράτους υπό κατάρρευσην… Χιλιάδες συνάνθρωποί μας έχουν αυτοκτονήσει, εκατοντάδες χιλιάδες πεινάνε -κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά- και εκατομμύρια είναι άνεργοι. 
 Η τρόικα θεωρεί τον Ελληνικό λαό ανδράποδα των οικονομικών τους συμφερόντων, κατευθυνόμενο σχεδόν στο σύνολό του και έτοιμο να αποδεχθεί την  εξάλειψή του όταν και όποτε το  αποφασίσουν οι… «σωτήρες» του. Όπου οι ίδιοι αυτοί σωτήρες  δολοφονούν την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, καταστρέφουν τα Ελληνικά νοικοκυριά και συντελούν στα μέγιστα στην κατάρρευση ολόκληρου του κράτους.
 Η στάση αδιαλλαξίας δεν είναι τυχαία…Ήρθε η ώρα των ελίτ να  διασφαλίσουν ό,τι επιθυμούν. Οι λογιστικές διαφορές με την τρόϊκα εξωτερικού δείχνουν να είναι μεγάλες. Και δύσκολα θα γεφυρωθούν.
 Εχουν φέρει άλλωστε εις πέρας την αποστολή τους… Δεν είναι τυχαία η χθεσινή δημοσιεύση στο Reutersότι «Η Ελλάδα είναι ένα 'αποτυχημένο κράτος' (failed state) και ο πληθυσμός και η επιχειρηματική κοινότητα δεν βλέπει καμιά πορεία εξόδου από την κρίση»  .
 Ο όρος που μας προσδίδει δεν είναι τυχαίος…Σύμφωνα με αυτόν ένα κράτος χαρακτηρίζεται αποτυχημένο ή διαλυμένο, όταν η κεντρική του κυβέρνηση χάνει τον έλεγχο της χώρας και δεν μπορεί να ασκήσει πια την εξουσία της.
 Σήμερα σχεδόν σε όλες τις χώρες που επίσημα έχουν χαρακτηριστεί failed states, υπάρχει και εξελίσσεται στρατιωτικοπολιτική επέμβαση είτε μονομερής του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, είτε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...