Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


28 Αυγ 2012

Η ΔΗΜΑΡ υπέρ των ανθελλήνων που προωθούν τις θέσεις των Τσάμηδων


Αλλά, τι να περιμένει κανείς από το κόμμα της Μαρίας Ρεπούση;

Με ερώτησή της προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Δημόσιας Τάξης, η βουλευτής Β’ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη (στη φωτογραφία με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο), ζητά να μάθει γιατί δεν επιτράπηκε η είσοδος στη χώρα μας στον ανθέλληνα δημοσιογράφο και άνθρωπο των Τσάμηδων, Μαρίν Μέμα.

Διαβάστε:

«Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) της Αλβανίας, στις 19 Αυγούστου απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα μας, από τις Ελληνικές Αρχές Συνοριακής Αστυνομίας, στον Αλβανό δημοσιογράφο, ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, Μαρίν Μέμα, όταν ο τελευταίος προσπάθησε να εισέλθει από το σημείο διέλευσης «Μαυρομάτης».


Εν συνεχεία, ακολούθησε αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας, όπως και εκφράστηκε στην συνάντηση του ΓΓ του Αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γκασμέν Τουρντίου, με τον εκπρόσωπο της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα.

Επιπροσθέτως, ο εν λόγω δημοσιογράφος καταχωρήθηκε ως ‘ανεπιθύμητο πρόσωπο’ στον Εθνικό Κατάλογο της Ελλάδος.

Σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούμε τις απόψεις που εκφράζει ο εν θέματι δημοσιογράφος στα ρεπορτάζ που έχει κατά καιρούς κάνει για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού στον οποίο εργάζεται.

Μας ανησυχεί, όμως, ιδιαίτερα η παραβίαση θεμελιωδών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπως η ελεύθερη κυκλοφορία των ατόμων, καθώς και η απαγόρευση έκφρασης προσωπικών απόψεων, πράγμα το οποίο συνέβη εμμέσως στην προκείμενη περίπτωση.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο γεγονός δημιουργεί ένα αρνητικό κλίμα αναφορικά με τις σχέσεις των δύο χωρών, όπως και εκφράζεται στην ανακοίνωση του Αλβανικού ΥΠΕΞ.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

1. Για ποιους λόγους απαγορεύτηκε η είσοδος στην χώρα μας, στον Αλβανό δημοσιογράφο και για ποιους χαρακτηρίστηκε ως ανεπιθύμητο πρόσωπο

2. Αν, και πότε, θα υπάρξει αναφορά της Ελληνικής Αστυνομίας για το συγκεκριμένο περιστατικό, όπου και θα επεξηγούνται οι λόγοι υιοθέτησης τέτοιων αθέμιτων πρακτικών

Λοιπόν:

ο Μαρίν Μέμα, είναι ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού ‘Top Channel’ ο οποίος έκανε το ρεπορτάζ που προβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες εκεί, στο πλαίσιο της εκπομπής «Η άλλη Αλβανία».

Ο Μέμα, παραβαίνοντας κάθε αρχή δημοσιογραφικής δεοντολογίας, προώθησε επιθετικά τις «απαιτήσεις» των Τσάμηδων (που έχουν ξεσκιστεί να ‘ψάχνουν’ συνεχώς στα υποθηκοφυλακεία της Ηπείρου), στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νομό Θεσπρωτίας.

Η είσοδός του στην Ελλάδα, έχει απαγορευτεί εφ’ όρου ζωής.

Πρόκειται για εθνικά αχαρακτήριστη ενέργεια βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΜΑΡ, να συνηγορεί υπέρ ατόμου που ευαγγελίζεται τον εδαφικό ακρωτηριασμό της χώρας μας, στηρίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις αλυτρωτικές του επιδιώξεις.

Ας ελπίσουμε ότι με την απάντησή του, το ΥΠΕΞ θα βάλει στη θέση της την κυρία αυτή…

elkosmos.gr

http://national-pride.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...