Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


31 Αυγ 2012

Ζητούνται ...μάχιμοι πολιτικοί. Στην τύχη τους και στα χέρια της τρόϊκας οι ΕΔ



Η κυβέρνηση αναζητά τρόπο να μας εξηγήσει ποιοι είναι οι μάχιμοι και ποιοι οι μη μάχιμοι των ΕΔ,για να κάνει το “κουμάντο” της στις περικοπές,οι πολίτες όμως και μεταξύ αυτών και οι στρατιωτικοί αναζητούν τους “μάχιμους” πολιτικούς που θα προσπαθήσουν τουλάχιστον να προστατεύσουν ότι έχει απομείνει από ευαίσθητους τομείς αυτού του κράτους:υγεία-παιδαία-άμυνα-ασφάλεια. Δεν φαίνεται κανείς …μάχιμος πολιτικό στον ορίζοντα!


΄Απαντες δείχνουν να λειτουργούν με πρώτιστο στόχο της διαχείριση του λεγόμενου “πολιτικού κόστους” και το “στρογγύλεμα” των επιπτώσεων που θα έχουν τα
 νέα σκληρά μέτρα που όπου να΄ναι θα ανακοινωθούν.

•ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς,υποσχέθηκε κι αυτός ότι τα μέτρα που έρχονται θα ΄ναι σκληρά αλλά θα΄ ναι τα τελευταία! Απέφυγε -σε αντίθεση με τη προεκλογική περίοδο- να αναφερθεί στις ΕΔ και επιτέλους είπε μια κουβέντα για την γεωπολιτική αξία της χώρας. Μόνο που δεν μας είπε πως θα την αξιοποιήσουμε αυτή την αξία και κυρίως με τι ΕΔ θα την προστατεύσουμε. Πάντως όχι με τις ΕΔ τις οποίες του επιβάλει η τρόϊκα.
 

Όσο για τον ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο; Τις τελευταίες εβδομάδες έχει αποφύγει να βρίσκεται στο προσκήνιο. Αποφεύγει τις συχνές δηλώσεις που έκανε για τα μισθολόγια και αυτό είναι σημάδι ότι κάτι πολύ κακό έρχεται.
 

•το ΠΑΣΟΚ του κ.Βενιζέλου,γενικώς…απέχει από τα θέματα Άμυνας,τα οποία ο πρώην ΥΕΘΑ θεωρούσε πάντα …ενοχλητικά. Το γεγονός ότι το κόμμα του έχει φθάσει στο 12% δεν φαίνεται να τον προβληματίζει
 

•Η ΔΗΜΑΡ του κ.Κουβέλη κατατρέχεται από τα γνωστά “αριστερά σύνδρομα” στην Άμυνα,τα οποία σε γενικές γραμμές προβλέπουν μόνο περικοπές και τίποτα άλλο στο χώρο αυτό. Ένα από τα στελέχη του μάλιστα ο κ.Νίκος Μπίστης, θαυμαστής της πολιτικής Σημίτη πριν επιστρέψει στην Αριστερά φέρεται να δήλωσε στη κρατική τηλεόραση για τους στρατιωτικούς ότι “γνώριζαν τις δυσκολίες της δουλειάς τους όταν την επέλεγαν”! Προφανώς κανείς δεν τους είχε πει κ.Μπίστη ότι θα τους έκοβαν το μισθό έτσι ξαφνικά,επειδή οι πολιτικοί αδυνατούν να τολμήσουν άλλες λύσεις.
 

•Ο ΣΥΡΙΖΑ που φιλοδοξεί να κυβερνήσει, εκτός από την έκδοση ανακοινώσεων στις οποίες εκφράζει την αντίθεσή του στο κόψιμο μισθών και συντάξεων στους στρατιωτικούς, δεν παίρνει σαφή θέση για τα εναλλακτικά μέτρα που μπορούν να ληφθούν όπως το κλείσιμο στρατοπέδων και η ουσιαστική αναδιοργάνωση των ΕΔ. Είναι σαφές ότι δεν έχει διαμορφωμένη άποψη για το χώρο.
 

•Για τη Χρυσή Αυγή; Η ζημιά που κάνει στις ΕΔ είναι τεράστια. Η εμμονή της σ΄ ένα στράτευμα της εποχής του εμφύλιου, με στρατόπεδο σε “κάθε ραχούλα” είναι καταστροφική και φαίνεται ότι παρασύρει και τη ΝΔ. Κατά τ΄ άλλα η οργάνωση δεν έχει βρει χρόνο να παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση για τις ΕΔ πέρα από την δραματική αύξηση της στρατιωτικής θητείας και την διαμαρτυρία βουλευτών της έξω από το στρατόπεδο της Κορίνθου!
 

Γι΄ αυτό λέμε ότι αναζητούνται “μάχιμοι” πολιτικοί που θα έχουν στις επιλογές του και το όχι.  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...