Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


15 Δεκ 2011

ΙΜF-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Μέτρα φωτιά στην απόρρητη τελευταία έκθεση του ΔΝΤ

Γολγοθά μέτρων 29 δισ. φέρνει η έκθεση που συνοδεύει την έγκριση της δόσεως των 2,2 δισ. για τη χώρα μας, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ η Ελλάδα πρέπει να έχει πρωτογενή πλεονάσματα 5% το 2014 και εφεξής, ενώ την περίοδο 2013-2014, έρχονται κρυφά μέτρα ύψους 29 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνουν και την περικοπή συντάξεων!
Η έκθεση περιγράφει τους βασικούς άξονες και από πού θα εξοικονομηθούν τα ποσά:
- επιπλέον έσοδα 2 δισ. ευρώ για φέτος και άλλα 8 δισ. το 2012,
κυρίως από περικοπές φοροαπαλλαγών και περίπου 4 δισ. ως το 2012 από το τέλος ακινήτων της ΔΕΗ (ειδικός φόρος στα ακίνητα).
- συνολικά  2 δισ. ευρώ από περικοπή δαπανών συντάξεων (pension spendings) με το βάρος να πέφτει κατά τα 3/4 στις κύριες συντάξεις και δευτερευόντως στις επικουρικές.

Σύμφωνα με την έκθεση το δημόσιο χρέος αναμένεται να κορυφωθεί σε 187% του ΑΕΠ το 2013 και να μειωθεί σε 152% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.

Το εξωτερικό χρέος αναμένεται να κορυφωθεί σε 128% του ΑΕΠ το 2012 και να πέσει στο 96% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, ενώ η ύφεση το 2012 θα φτάσει στο  6%.

Πάντως ο Πόουλ Τόμσεν μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την παρουσίαση της έκθεσης της Τρόικας για την Ελλάδα, υπογράμμισε ότι τα όρια της είσπραξης εσόδων διαμέσου της φορολόγησης στην Ελλάδα έχουν εξαντληθεί και «τυχόν επιπλέον μέτρα πρέπει να είναι στον τομέα των δαπανών».

Διαβάστε όλη την απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: http://news.princeoliver.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...