Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


25 Αυγ 2011

Ερχονται ενάμισι εκατομμύριο «ραβασάκια» για εισφορές



Ενάμισι εκατομμύριο «ραβασάκια» της Εφορίας με τις έκτακτες εισφορές θα έχουν ταχυδρομηθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας στους φορολογούμενους, με την πρώτη δόση να πρέπει να έχει καταβληθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Το ίδιο σημείωμα θα περιλαμβάνει όλα τα βάρη που θα κληθεί να πληρώσει ο φορολογούμενος, χωρίς να υπάρχει επιμερισμός τους με ένα εκκαθαριστικό ανά μήνα, όπως αρχικά εξεταζόταν στο υπουργείο Οικονομικών.
Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος υπόκειται τόσο σε εισοδηματική εισφορά όσο και σε τέλος επιτηδεύματος (επειδή διατηρεί δελτίο παροχής υπηρεσιών) και σε έκτακτη εισφορά για το Ι.Χ. του (επειδή αυτό υπερβαίνει τα 1.929 κυβικά εκατοστά), θα παραλάβει τρία ειδοποιητήρια σε ένα.
«Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν ταχυδρομηθεί 1,5 εκατ. σημειώματα», δήλωσε χθες στη ΝΕΤ ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης.
Η συνολική οφειλή μπορεί να εξοφληθεί σε έξι ισόποσες δόσεις, με την πρώτη τον επόμενο μήνα της βεβαίωσης. Δηλαδή οι πρώτοι 1,5 εκατ. φορολογούμενοι έχουν διορία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για να εξοφλήσουν την πρώτη δόση.
n Εν τω μεταξύ, με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπίζονται τελικά και οι ξένοι και οι Ελληνες που θα επιλέγουν τουριστικό πακέτο all inclusive. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης μιλώντας στη ΝΕΤ ξεκαθάρισε ότι για όσους αγοράζουν υπηρεσίες διατροφής και διαμονής ως «πακέτο», ο ΦΠΑ θα είναι 13%, και για τους Ελληνες και για τους ξένους.
Πάντως, κραυγή αγωνίας για το μέλλον της εστίασης και των χιλιάδων απασχολούμενων στον χώρο απευθύνουν με ανοιχτή επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών περίπου 30 εταιρείες του κλάδου, που προτείνουν στην κυβέρνηση να ακολουθήσει τα παραδείγματα χωρών όπως η Γαλλία, που μείωσε τον ΦΠΑ στην εστίαση από 19,5% σε 5,5%, επιτυγχάνοντας μεγάλη ανάπτυξη.ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...