Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


30 Αυγ 2011

Οι μυστικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην Λιβύη

Εδώ και έξι μήνες διαπράττονται συνεχή και εκτεταμένα εγκλήματα πολέμου στη Λιβύη, με το ΝΑΤΟ να είναι βουτηγμένο στο αίμα, και με ηθικούς αυτουργούς τους πολιτικούς ηγέτες των χωρών μελών του. Οι «δημοκρατικοί» αντάρτες καθοδηγούνται από παραστρατιωτικές ταξιαρχίες της Αλ Κάιντα, οι οποίες με
τη σειρά τους επιβλέπονται από ειδικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Η «απελευθέρωση» της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε από πρώην μέλη της «Λιβυκής Ισλαμικής Πολεμικής Ομάδας» (Libya Islamic Fighting Group LIFG).
 
Πρόκειται για μια περίπτωση αγαστής συνεργασίας μεταξύ ΝΑΤΟ και τζιχαντιστών. Αυτοί οι πρώην συνεργαζόμενοι με την Αλ Κάιντα μαχητές, αποτελούν τη σπονδυλική στήλη της λιβυκής «επανάστασης».
Οι ειδικές δυνάμεις που βρίσκονται στο έδαφος της Λιβύης, δεν τυγχάνουν δημοσιότητας. Η ταυτότητα τους παραμένει κρυφή. Χάνονται μέσα στο γενικότερο περιβάλλον, κρατώντας αυτόματα όπλα, και κυκλοφορώντας με ημιφορτηγά. Καμιά φωτογραφία δεν τους ξεχωρίζει.
Αυτές οι ειδικές δυνάμεις αποτελούνται από μονάδες των αμερικανικών SEALS, των βρετανικών Special SAS, και των Γάλλων Λεγεωναρίων, που όλοι τους είναι μεταμφιεσμένοι σε πολίτες αντάρτες, και φημολογείται πως βρίσκονται πίσω από κάθε σημαντική επιχείρηση, όπως αυτή της επίθεσης εναντίον του κεντρικού αρχηγείου του Καντάφι Bab al-Aziziya, στο κέντρο της λιβυκής πρωτεύουσας.
Σύμφωνα με αναφορές, οι Βρετανοί SAS βρίσκονταν στην ανατολική Λιβύη πολύ πριν την έναρξη των Νατοϊκών αεροπορικών επιδρομών. Οι κομάντος συνεργάζονται στενά με το ΝΑΤΟ και συντονίζουν τις αεροπορικές επιθέσεις. Ειδικές, και άριστα εκπαιδευμένες ομάδες, γνωστές ως Smash, πραγματοποιούν επιχειρήσεις αναγνώρισης και συλλογής πληροφοριών σχετικά με τη κατάσταση των λιβυκών ενόπλων δυνάμεων.
Αυτές οι ομάδες, μαζί με τις υποστηριζόμενες από τη CIA ισλαμικές ταξιαρχίες, τις οποίες διοικούν «πρώην» τρομοκράτες της τζιχάντ, αποτελούν τον πυρήνα της μάχιμης δύναμης των αντικαθεστωτικών, και υποστηρίζονται από τις αεροπορίες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, που τώρα συμπεριλαμβάνουν και επιθέσεις με ελικόπτερα τύπου Apache.
Οι υπόλοιποι αντάρτες είναι κάποιοι ανεκπαίδευτοι τρελαμένοι ένοπλοι (πολλοί εκ των οποίων έφηβοι), που απλά εξυπηρετούν στη δημιουργία μιας εντυπωσιακής ατμόσφαιρας πανικού και τρόμου.
Αυτό που βλέπουμε στη πραγματικότητα, είναι μια προσεχτικά σχεδιασμένη μυστική στρατιωτική επιχείρηση, με απώτερο σκοπό τη κατάληψη ενός ανεξάρτητου κράτους.
Τα ΜΜΕ της Δύσης αποτελούν βασικό εργαλείο πολέμου. Τα Νατοϊκά εγκλήματα και οι θηριωδίες αποκρύπτονται. Η λαϊκή αντίσταση στην εισβολή του ΝΑΤΟ δεν αναφέρεται πουθενά. Αυτό που γίνεται είναι η υποσυνείδητη τροφοδότηση μιας ιστορίας «απελευθέρωσης» και «δημοκρατικών επαναστατών» στις ψυχές εκατομμυρίων ανθρώπων. Και ονομάζεται «Νατοϊκή συναίνεση».
Αυτή η «συναίνεση», που βασίζεται στην «ανθρωπιστική πολιτική» του ΝΑΤΟ δεν αμφισβητείται. Οι βομβαρδισμοί αμάχων, και ο ρόλος των ενόπλων ομάδων που τους τρομοκρατούν, είτε δεν αναφέρεται, είτε περιθωριοποιείται. Η δολοφονία της αλήθειας είναι βασικό συστατικό της στρατιωτικής πολιτικής ατζέντας.
Η πραγματικότητα αναποδογυρίζεται. Το ψέμα γίνεται αλήθεια. Πρόκειται για ένα δόγμα, μπροστά στη δράση του οποίου, η ισπανική Ιερά Εξέταση φαντάζει αθώα.
Η εγκληματική εισβολή και κατοχή της Λιβύης δεν αναφέρεται πουθενά. Οι ζωές των ανεξάρτητων δημοσιογράφων στη Τρίπολη, που προσπαθούν να αναμεταδώσουν τη πραγματικότητα, απειλούνται. Οι λέξεις κλειδιά που κυριαρχούν στα ρεπορτάζ είναι «απελευθέρωση» και «επανάσταση».
Πρόκειται όμως για απελευθέρωση ή για εισβολή;
Καμουφλάροντας επιτήδεια τη φύση της στρατιωτικής επέμβασης, και τις Νατοϊκές θηριωδίες, τα ΜΜΕ της Δύσης έχουν καταφέρει να προσφέρουν επίφαση νομιμότητας και διεθνή αναγνώριση στο Μεταβατικό Συμβούλιο των αντικαθεστωτικών. Και αυτό δεν θα ήταν καθόλου εφικτό χωρίς τη συμβολή των ΜΜΕ.

Του Michel Chossudovsky
Global Research
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=26255
ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...