Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


22 Ιουλ 2011

Φθινοπωρινή θεραπεία... για καλοκαιρινές ασθένειες

Η 30ή Νοεμβρίου είναι η διαθέσιμη ημερομηνία για εξέταση στο Γαστρεντερολογικό «Πολύμερος» στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Αττικόν». Στο Γυναικολογικό «Χατζηελευθερίου» στον «Αγιο Σάββα» μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μετά τις 21 Νοεμβρίου. Για το Καρδιολογικό του Νοσοκομείου Νίκαιας «Αγιος Παντελεήμων» πρέπει να περιμένετε έως τις 23 Σεπτεμβρίου. Για αξονική τομογραφία στον «Αγιο Σάββα» υπολογίστε για μετά τις 7 Σεπτεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως στο μόνο τμήμα που η
απάντηση έπειτα από τηλεφώνημα ήταν «ελάτε και τώρα» ήταν στο Δερματολογικό του Κρατικού της Νίκαιας.
Οι παραπάνω ημερομηνίες και άλλες που θα δείτε στους πίνακες καταδεικνύουν σε μεγάλο βαθμό την οικτρή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει ελλείψει δαπανών και προσωπικού τα νοσοκομεία μας. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες γιατρών και προσωπικού, τα περισσότερα από αυτά αδυνατούν να ανταποκριθούν άμεσα στις αυξημένες ανάγκες των ασθενών με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να περιμένουν αρκετές εβδομάδες μέχρι να επισκεφθούν τον γιατρό. Ειδικά όταν δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος της εξέτασης στα ιδιωτικά κέντρα.
Για επίσκεψη σε τμήμα αξονικού ή μαγνητικού τομογράφου οι ημερομηνίες ξεκινούν από Σεπτέμβριο και αυτό κατόπιν συνεννόησης με τον αρμόδιο και βεβαίως ανάλογα το ταμείο ασφάλισης. Με τη βοήθεια της υπηρεσίας «Γραμμή για την Υγεία - 1535», η οποία δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να κλείνει ραντεβού αυτόματα μέσω του τηλεφώνου, επιχειρήσαμε την περασμένη Τετάρτη να χαρτογραφήσουμε τη σημερινή πραγματικότητα σε εφτά νοσοκομεία μας, στον «Ευαγγελισμό», στο «Ιπποκράτειο» Αθηνών, στο «Αττικόν», στον «Αγιο Σάββα», στο «Μεταξά», στο «Θριάσιο» Ελευσίνας, στο Κρατικό Νίκαιας «Αγιος Παντελεήμων».
«Δεν καλύπτουμε ΙΚΑ»
Στον «Ευαγγελισμό», η μεγαλύτερη αναμονή είναι για το Γαστρεντερολογικό προς τα τέλη Αυγούστου. Το 1535 αναφέρει πως δεν υπάρχουν εδώ Γυναικολογικό και Παιδιατρικό Τμήμα, ενώ για να κλείσει κάποιος για μαγνητική πρέπει να καλέσει στο 210-7201841. «Τι Ταμείο έχετε;» ρωτά η υπάλληλος. «Το ΙΚΑ δεν το καλύπτουμε. Ούτως ή άλλως τηλεφωνήστε μας από την ερχόμενη εβδομάδα για να δούμε τι θα έχει γίνει με την απεργία των γιατρών και των τεχνολόγων. Αξονική εδώ δεν έχουμε».
Στο «Ιπποκράτειο» Αθηνών, δεν υφίστανται τρία Τμήματα, Γυναικολογικό, Δερματολογικό, Παιδιατρικό, δεν υπάρχει αξονικός και μαγνητικός τομογράφος, για λοιπές εξετάσεις η διαθεσιμότητα είναι άμεση, για καρδιολογικά θέματα θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.
Τέσσερα μηνάκια
Στον «Αγιο Σάββα» στο Γαστρεντερολογικό της κλινικής «Δημητρουλόπουλος» η αναμονή φτάνει έως τις 25 Οκτωβρίου περίπου ένα μήνα πριν από το ραντεβού στο Γυναικολογικό «Χατζηελευθερίου» στις 21 Νοεμβρίου. Για καρδιολογικά από τέλη Αυγούστου, για δερματολογικά και παιδιατρικά δεν δίδονται πληροφορίες. Νεφρολογικό τμήμα δεν λειτουργεί. Μαγνητική τομογραφία οι ασθενείς δεν μπορούν να κάνουν εδώ διότι δεν υπάρχει μηχάνημα, για αξονική τηλεφωνείτε στο 210-6409371. «Υπολογίστε για μετά τις 7 Σεπτεμβρίου», μας λέει η υπάλληλος. «Πιο πριν δεν υπάρχει ημερομηνία».
Στο «Μεταξά» στο Καρδιολογικό «Σταμάτης Δημήτρης» δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού, στο Γαστρεντερολογικό και το Γυναικολογικό μετά τα μέσα Αυγούστου, Νεφρολογικό και Παιδιατρικό δεν υφίστανται ως τμήματα. Για αξονική πρέπει να επικοινωνήσετε με το 213-2079130 για να κλείσετε επίσκεψη μετά τις 2 Αυγούστου.
Καλό Δεκέμβριο
Στο Κρατικό Νίκαιας «Αγιος Παντελεήμων» για αξονική μιλήστε με τον αρμόδιο υπάλληλο στο 213-2077000, από 6 Σεπτεμβρίου είναι εφικτή η όποια επίσκεψη. Για καρδιολογικά στην Α' κλινική θα χρειαστεί να περιμένετε μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου, για γαστρεντερολογικά μέχρι δυο ημέρες πριν, για ουρολογικά μέχρι τις 17 Αυγούστου. Για νεφρολογικά από την ερχόμενη Πέμπτη.
Στο «Αττικόν» στο Νεφρολογικό «Σοφία Καλογεροπούλου, η αναμονή φτάνει έως τις 18 Οκτωβρίου, για εξέταση στα μάτια έως τις 7 Σεπτεμβρίου, για αξονική αρχές Σεπτεμβρίου, για μαγνητική επικοινωνήστε με το 210-5831800, δώστε ακριβείς λεπτομέρειες και θα εξυπηρετηθείτε μέσα στην εβδομάδα. Για το Γαστρεντερολογικό «Πολύμερος» καλές... αρχές Δεκέμβρη.
Στο «Θριάσιο» Ελευσίνας, για γαστρεντερολογικά προβλήματα από τα τέλη Αυγούστου, για δερματολογικά από 12 Αυγούστου, για αξονική και μαγνητική το 1535 δεν δίνει πληροφορίες, και για το Καρδιολογικό δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία. Για τα λοιπά, από εβδομάδα δέχονται ασθενείς σε Γυναικολογικό, Ουρολογικό, Οφθαλμολογικό.
Στην πολύωρη βεβαίως αναζήτηση διαθέσιμων ημερομηνιών για ραντεβού συνεχής είναι η βαρετή «συνομιλία» χρήστη-ενδιαφερόμενου με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και ο μονότονος διάλογος που εξαντλείται σε απαντήσεις τύπου: «νέο ραντεβού», «λυπάμαι, δεν σας κατάλαβα», «όλες οι γραμμές είναι κατειλημμένες», «ναι», «όχι» κ.λπ. Αυτό που δεν αποτυπώνεται ούτε καταγράφεται είναι η αγωνία και η ανησυχία του ασθενή να εξυπηρετηθεί άμεσα. Ειδικά όταν μερικές από τις σοβαρές περιπτώσεις που καλείται να αντιμετωπίσει δεν μπορούν να περιμένουν...*ΕΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...