Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


26 Μαΐ 2011

«Κάθε μέρα στις 18:00» είναι το σύνθημα στο Facebook Οι «Αγανακτισμένοι» συγκεντρώθηκαν ξανά στο Σύνταγμα



Αψηφώντας τη δυνατή βροχή, οι «Αγανακτισμένοι Πολίτες» βρίσκονται συγκεντρωμένοι για δεύτερη ημέρα στο Σύνταγμα και διαμαρτύρονται ειρηνικά για τα μέτρα λιτότητας.

Ανάλογες συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης και σε άλλα κεντρικά σημεία ελληνικών πόλεων.

Οι κινητοποιήσεις οργανώνονται αποκλειστικά μέσω Facebook, Twitter και άλλων κοινωνικών δικτύων του Ίντερνετ.

Παρά τη δυνατή βροχή, στο κέντρο της Αθήνας έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πολίτες. Μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έχει υψωθεί για μια ακόμα φορά το πανό με το σύνθημα (στα ελληνικά και στα ισπανικά) «Είμαστε ξύπνιοι, τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν». Κλειστή είναι η λεωφόρος Αμαλίας, στο ύψος της Βουλής.

Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν από χθες το απόγευμα έως τις πρώτες πρωινές ώρες περίπου 20.000 άτομα για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την οικονομική κρίση και τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Πάντως, ο αριθμός όσων πέρασαν χθες από το Σύνταγμα δύσκολα μπορεί να υπολογιστεί, καθώς κάθε μία-δύο ώρες μεγάλη μερίδα του κόσμου ανανεωνόταν από καινούργιους πολίτες που έφταναν στην πιο κεντρική πλατεία της Αθήνας.

Αρκετοί διαδηλωτές διανυκτέρευσαν στο Σύνταγμα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Αμαλίας η οποία άνοιξε περίπου στις 8.30 το πρωί.

Συμπαράσταση
Πολλές είναι οι φωτογραφίες αλλά και τα ερασιτεχνικά βίντεο που έχουν «ανέβει» στο Διαδίκτυο από τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Από τις αναρτήσεις που ξεχώρισαν είναι αυτές ξένων πολιτών, κυρίως Ισπανών, που έστελναν µηνύµατα συµπαράστασης.

«Μπράβο Έλληνες. Όλος ο κόσµος βλέπει τον ήλιο να ανατέλλει στην Ευρώπη. Όλη Ισπανία είναι µαζί σας», έγραψε ένας Ισπανός, ενώ ένας άλλος ευχαριστούσε την Ελλάδα «που έφερε τη ∆ηµοκρατία στην ανθρωπότητα πριν από χιλιάδες χρόνια και που σήµερα παλεύει γι’ αυτήν».

Μηνύµατα συµπαράστασης προς τους διαδηλωτές έστελναν και οι οµογενείς, οι οποίοι παρακολουθούσαν από το Διαδίκτυο την ογκώδη ειρηνική διαδήλωση στο Σύνταγµα.NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...