Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


29 Μαρ 2011

6,5 εκατ. ευρώ ο λογαριασμός για Λιβύη.


Σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο για την Ελλάδα, η συμμετοχή της χώρας στις επιχειρήσεις στη Λιβύη επιβαρύνουν το κράτος με 6,5 εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως.
Η συμμετοχή της Ελλάδας, όπως ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, κοστίζουν στην Ελλάδα περίπου 6,5 εκατομμύρια ευρώ το μήνα.

«Συνεπώς, αν οι επιχειρήσεις διαρκέσουν τρεις μήνες, θα μας κοστίσουν 20 εκατομμύρια ευρώ», εξήγησε, ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να παράσχει βοήθεια, αλλά περιορίζεται στην παροχή διευκολύνσεων και μόνο. «Η Ελλάδα έχει τις δικές της προτεραιότητες, τα δικά της εθνικά συμφέροντα, θέλοντας να έχει ρόλο στην κεντρική σκηνή των αποφάσεων της βορειοατλαντικής συμμαχίας και της Ε.Ε.», επισήμανε.
Εκτίμησε ότι «μια στρατιωτική επιχείρηση θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν συντομότερη. Η λύση της Λιβύης δεν μπορεί να είναι στρατιωτική αλλά πολιτική και διπλωματική. Η οποία θα σέβεται την ενότητα, την ακεραιότητα της εθνική κυριαρχία της Λιβύης και το δικαίωμα των πολιτών της να κάνουν τις δικές του επιλογές δημοκρατικά μέσα σε ένα κράτος δικαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε, τέλος, ότι «η Ελλάδα δεν έχει αποικιοκρατικό παρελθόν και δεν έχει ενεργειακά συμφέροντα στη Λιβύη. Το κίνητρο μας ανάγεται στο διεθνές δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα». «Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί και ισορροπημένοι, νηφάλιοι και ψύχραιμοι», κατέληξε.http://news247.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...