Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


30 Ιαν 2011

Στροφή στα e-ξυπνα κινητά τηλέφωνα

Στροφή στα e-ξυπνα κινητά τηλέφωνα

Στη μάχη των οικονομικών «smartphones» ρίχνονται ήδη οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, παίρνοντας υπόψη τους αφενός την αύξηση του ενδιαφέροντος των Ελλήνων για τα «έξυπνα» κινητά και αφετέρου τη ραγδαία ανάπτυξη της κινητής ευρυζωνικότητας, του γρήγορου Ιντερνετ μέσω κινητού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Nokia, οι Ελληνες εμφανίζονται πλήρως εξοικειωμένοι με τη χρήση αντίστοιχων συσκευών καθώς το 40% των χρηστών Ιντερνετ χρησιμοποιεί ήδη το κινητό του για την πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ περισσότεροι από τους μισούς χρήστες mobile Internet (60%) επιλέγουν συσκευές που περιλαμβάνουν πακέτα δεδομένων στα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας.
Τη ραγδαία αύξηση της τάσης σύνδεσης στο Διαδίκτυο μέσω κινητού αποδεικνύουν και τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, σύμφωνα με τα οποία, στο τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου οι χρήστες του κινητού ευρυζωνικού Ιντερνετ ανήλθαν σε 2.685.446, ανεβάζοντας τη διείσδυση στον πληθυσμό στο 23,8%, από μόλις 11,3% που ήταν στο τέλος του Ιουνίου.

Από αυτούς, οι 307.689 συνδέονται με laptop μέσω δικτύων 3G (διείσδυση στον πληθυσμό 2,7%, έναντι 2,1% στο τέλος Ιουνίου 2010).
Την τάση επιβεβαιώνουν και οι πωλήσεις συσκευών, καθώς υπολογίζεται ότι το 2010 πουλήθηκαν στην Ελλάδα περίπου 800.000 smartphones σε σύνολο 3,5 εκατομμυρίων συσκευών.
Αυτός είναι και ο βασικός λόγος της στροφής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στα φθηνά και έξυπνα κινητά. Ετσι, η Vodafone έχει ήδη λανσάρει το Joy 845 με λειτουργικό Android και τιμή 109,9 ευρώ, ενώ η Wind παρουσίασε δύο συσκευές προσιτών smartphones, το ZTE Blade, το οποίο κοστίζει 159 ευρώ, και το Huawei Ideos U8150, το οποίο πωλείται έναντι 166 ευρώ και λειτουργεί με την τελευταία έκδοση Android TM 2.2. Για την αγορά των δύο τελευταίων μάλιστα ισχύει 10% έκπτωση έως το τέλος Φεβρουαρίου. Η Wind μάλιστα αναμένεται να διαθέσει άλλες τέσσερις ή πέντε παρόμοιες συσκευές με κόστος που θα κυμαίνεται από 200 έως 300 ευρώ εντός του πρώτου εξαμήνου του 2011.
Τη δική της απάντηση στα προσιτά smartphones ετοιμάζει και η Cosmote, η οποία έχει ήδη μπει στον χώρο των tablet PC λανσάροντας το V9 Pad της ZTE στην τιμή των 349 ευρώ χωρίς επιδότηση. Τα tablet PC είναι φορητές συσκευές με οθόνη 7 ή 10 ιντσών και δυνατότητα σύνδεσης στο Ιντερνετ μέσω ασύρματων και κινητών δικτύων.
  • 800.000 smartphones υπολογίζεται ότι πουλήθηκαν το 2010 στην Ελλάδα, σε σύνολο 3,5 εκατ. συσκευών
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...