Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


30 Ιαν 2011

«Γλυκαίνει» ο καιρός, παραμένουν οι χαμηλές θερμοκρασίες


Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Στα δυτικά αναμένονται βροχές, κυρίως από το μεσημέρι, ενώ στα ορεινά θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

Επίσης, η θερμοκρασία σημειώνει νέα πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί από -6 έως 9 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -5 έως 15 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει αισθητά και δεν θα ξεπεράσουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί εντάσεως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από -1 έως 9 βαθμούς Κέλσιου.

Μακεδονία, Θράκη
Στην δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι βορειοανατολικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 9 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ιόνιου, ήπειρος, δυτική Στέρεα Ελλάδα, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές, αρχικά στα νότια και μετά το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά, σποραδικές καταιγίδες το βράδυ στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία: από μηδέν έως 15 βαθμούς Κέλσιου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αναμέμονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, κυρίως τις πρωινές ώρες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 11 βαθμούς Κέλσιου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στην Κρήτη υπάρχε πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 5 με 6 Μποφόρ και στα Δωδεκάνησα 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός αύριο

Στο Ιόνιο, τη δυτική Μακεδονία, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο στα πεδινά.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και τοπικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...