Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


31 Ιαν 2011

ΟΤΕ Καλείται να πληρώσει επιπλέον 129,8 εκατ. ευρώ για την εθελουσία του 2005-2006

Το ποσό των 129,8 εκατ. ευρώ θα πρέπει να καταβάλει επιπλέον ο ΟΤΕ στα ασφαλιστικά ταμεία λόγω του προγράμματος εθελουσίας εξόδου που πραγματοποίησε την περίοδο 2005 - 2006. Αυτό προκύπτει από το πόρισμα των αναλογιστικών μελετών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα το ποσό αυτό θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα του οργανισμού το 2010. Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει προσφύγει από το Μάιο του 2010 στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών προς υπεράσπιση των συμφερόντων της.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΤΕ έχει ως εξής:
«Σχετικά με το θέμα ενδεχόμενης επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης των ασφαλιστικών ταμείων από το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, που πραγματοποίησε ο ΟΤΕ την περίοδο 2005-2006 και το οποίο είχε τεθεί στο παρελθόν από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι:

Στις 28 Ιανουαρίου 2011 ενημερώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με το πόρισμα των αναλογιστικών μελετών που πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα με το άρθρο 3 της Κ.Υ.Α. Φ. 10051/27177/2174/24-3-2010, για την εκτίμηση της επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης των ασφαλιστικών ταμείων από το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του προσωπικού του, που υλοποιήθηκε με βάση το Ν. 3371/2005.
Η επιπλέον οικονομική επιβάρυνση που φέρεται ότι προέκυψε με βάση τις εκπονηθείσες αναλογιστικές μελέτες, ανέρχεται στο ποσό των 129,8 εκατομμυρίων ευρώ. Το πόσο αυτό, με βάση τις απαιτήσεις των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα της χρήσης 2010.
Ο ΟΤΕ ενημερώθηκε επίσης ότι θα ακολουθήσουν συμπληρωματικές μελέτες για την εκτίμηση τυχόν επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης των ασφαλιστικών ταμείων από το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προσωπικού του με βάση το Ν. 3762/2009.
Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται ότι ο ΟΤΕ έχει προσφύγει - ήδη από τον Μάιο του 2010- στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών για την ακύρωση του παραπάνω άρθρου της Κ.Υ.Α. Η διαδικασία εκκρεμεί ενώπιον των αρμόδιων διοικητικών δικαστηρίων. Στην παρούσα φάση, η εταιρεία αξιολογεί τα νέα δεδομένα και επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της προς υπεράσπιση των συμφερόντων της».BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...