Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


30 Δεκ 2010

Ακτή Ελεφαντοστού 172 άνθρωποι δολοφονήθηκαν επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση στη χώρα

ΑΜΠΙΤΖΑΝ
Στα πρόθυρα γενοκτονίας βρίσκεται η Ακτή του Ελεφαντοστού, σύμφωνα με τον νέο πρεσβευτή στον ΟΗΕ της αφρικανικής αυτής χώρας . Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Γιουσούφου Μπάμπα τόνισε
ότι, εξαιτίας της πρόσφατης πολιτικής αναταραχής, σημειώνονται κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι 172 άνθρωποι δολοφονήθηκαν μόνο και μόνο επειδή θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στη χώρα τους.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας Λοράν Γκμπάγκμπο αρνείται να εγκαταλείψει την εξουσία, παρά τη νίκη στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές του αντιπάλου του Αλασάνε Κατάρα, την οποία δεν αναγνωρίζει. Και οι δύο πολιτικοί έχουν ορκιστεί στο αξίωμα του προέδρου, αλλά η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει ως νικητή μόνο τον κ. Κατάρα. Ο κ. Μπάμπα τόνισε ότι οι εκλογές ήταν ελεύθερες και δημοκρατικές και επεσήμανε ότι αυτό που επείγει είναι να αποχωρήσει ο κ. Γκμπάγκμπο χωρίς άλλες συνέπειες για τη χώρα. Παρά τη διεθνή στήριξη, ο κ. Κατάρα και ο πρωθυπουργός του Γκιγιόμ Σόρο παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχείο του Αμπιτζάν υπό την προστασία Κυανόκρανων του ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...