Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


30 Νοε 2010

Επιδρομή σε δώρα και μερίσματα

Κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και «ψαλίδι» έως 35% των μερισμάτων για τους νέους συνταξιοδοτούμενους προωθεί το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ).


Προς την κατάργηση των δώρων αλλά και μειώσεις των μερισμάτων προσανατολίζεται η διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων


Προς την κατάργηση των δώρων αλλά και μειώσεις των μερισμάτων προσανατολίζεται η διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων

Παρά τις αντιδράσεις της ΑΔΕΔΥ, η διοίκηση του Ταμείου με αφορμή την κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2011 προτείνει την κατάργηση του μερίσματος Χριστουγέννων και Πάσχα, τη μείωση του μερίσματος για τους νέους συνταξιούχους κατά 30%, τη μείωση του κατώτερου μερίσματος κατά 35% και τη μείωση του μερίσματος σε όλους τους συνταξιούχους κατά 10%.

Για «νέα επίθεση στα ήδη σφαγιασμένα εισοδήματα υπαλλήλων και συνταξιούχων» κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο και προκλητικό να αρνείται το κράτος να καλύψει τα ελλείμματα του Ταμείου και να προσφεύγει στην εύκολη λύση περικοπής των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων».

Σύμφωνα με την τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, για την κατάσταση του ΜΤΠΥ και τα ελλείμματά του δεν έχουν καμία ευθύνη οι ασφαλισμένοι, αλλά η «καταλήστευση των αποθεματικών του, η αλλαγή της σχέσης εν ενεργεία - συνταξιούχων, η προώθηση ελαστικών εργασιακών σχέσεων, το πάγωμα των προσλήψεων».

Η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει τις αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά του Ταμείου από το μνημόνιο δανεισμού της χώρας, ενώ τονίζει την επιβάρυνση που είχε κατά το παρελθόν το ΜΤΠΥ για την κάλυψη εισοδηματικών κρατικών, κυβερνητικών πολιτικών (χορήγηση επιπλέον μερίσματος για την ενίσχυση συνταξιούχων) αλλά και από πολιτικές που ακολούθησε το κράτος για «εθνικούς λόγους» έναντι άλλων χωρών (οικόπεδο αμερικανικής πρεσβείας κ.λπ.). Τέλος, τονίζει ότι μείωση εσόδων προκαλούν και οι περικοπές των αποδοχών των εν ενεργεία υπαλλήλων που στερούν πόρους.

Προβλήματα ρευστότητας

Ανάλογα προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζουν και άλλα Ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων όπως το Ταμείο Πρόνοιας που αδυνατεί να καταβάλει το εφάπαξ και το ΤΕΑΔΥ που συζητά από καιρό την αύξηση κατά 2% των εισφορών των εν ενεργεία υπαλλήλων.

Το ΜΤΠΥ χορηγεί στους συνταξιούχους μερίσματα ύψους 134 ευρώ- 274 ευρώ, ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας και το ύψος της σύνταξης, ανά 3μηνο (κάθε Ιανουάριο, Απρίλιο, Ιούλιο και Οκτώβριο). Κάθε Ιανουάριο καταβάλλεται ένα επιπλέον μέρισμα ως δώρο Χριστουγέννων και το ίδιο συμβαίνει κάθε Απρίλιο ως δώρο Πάσχα.

Στο ΜΤΠΥ μετέχουν όλοι οι πολιτικοί υπάλληλοι των υπουργείων και της Βουλής, ενώ από τους υπαλλήλους των ΝΠΔΔ μετέχουν μόνο όσοι έχουν υπαχθεί σε αυτό με ειδικές διατάξεις. Επίσης μετέχει το προσωπικό, διοικητικό και στρατιωτικό, του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και το πολιτικό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και οι αστυνομικοί που έχουν υπαχθεί στα ασφαλιστικά ταμεία της πρώην Αστυνομίας Πόλεων.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...