Blogger


''Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ να πούνε''
Καβάφης


«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)


25 Οκτ 2010

Νέα άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου

Στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας 15ετίας έναντι του ιαπωνικού νομίσματος υποχώρησε
σήμερα το δολάριο, ενώ το ευρώ ξεπέρασε ξανά τα 1,40 δολάρια.


Η πτώση του δολαρίου αποδίδεται στη δέσμευση των υπουργών Οικονομικών της G-20 για την αποφυγή της «ανταγωνιστικής υποτίμησης» των νομισμάτων. Η δέσμευση αυτή περιόρισε τις προσδοκίες στις αγορές ότι οι κυβερνήσεις θα αγοράσουν το πράσινο νόμισμα ώστε να αποδυναμώσουν τα δικά τους εθνικά νομίσματα.

Ως αποτέλεσμα, το δολάριο χάνει έδαφος έναντι των 15 από τα 16 κυριότερα νομίσματα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν από την Fed την ερχόμενη εβδομάδα να ανακοινώσει ένα νέο γύρο αγοράς κρατικών ομολόγων (στο πλαίσιο των μέτρων «ποσοτικής χαλάρωσης»), κρατώντας το κόστος δανεισμού σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα.

Το δολάριο υποχώρησε μέχρι τα 80,42 γεν, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2005, για να ανακάμψει στη συνέχεια, στα 80,75 γεν.

Το ευρώ ενισχύθηκε έως τα 1,4080 δολάρια, από 1,3954 αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στη Νέα Υόρκη. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, σημειώνει κέρδη 9,6%.

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ομάδας των 20, που συναντήθηκαν το Σαββατοκύριακο στη Ν. Κορέα, συμφώνησαν στο να αποφύγουν την «ανταγωνιστική υποτίμηση» των νομισμάτων, σε μία προσπάθεια να περιορίσουν τους φόβους στις αγορές για εμπορικό «πόλεμο».

Η Σύνοδος Κορυφής της G-20 θα γίνει στις 11-12 Νοεμβρίου, στη Σεούλ, και το θέμα των συναλλαγματικών ισοτιμιών αναμένεται να είναι από τα κυριότερα στην ατζέντα
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...